mediator Amersfoort

Inge Kreukniet

Neem direct persoonlijk contact op

 

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Amersfoort, Bilthoven, Doorn, Leusden, Soest, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Zeist

“Mijn persoonlijke drijfveer is dat er duurzame afspraken worden vastgelegd. Als jullie over 10 jaar hierop terugkijken is mijn streven dat jullie er nog steeds blij mee zijn. Ik zal dan ook tijdens het scheidingsproces stimuleren dat alles goed op papier wordt gezet.”

Toekomstige ervaringen zijn er zoveel mogelijk in meegenomen, alles is besproken en vastgelegd. Denk aan de situatie dat er een nieuwe partner in beeld komt als jullie kinderen hebben of wat zijn jullie uitgangspunten bij de zorgverdeling als de kinderen ouder zijn. Omdat je weet dat je niet voor verrassingen komt te staan, ontstaat er rust voor de toekomst.

Jullie worden ontzorgd

Doordat ik ben aangesloten als mediator bij Resolve, kan ik gebruik maken van alle expertise die er in huis is. De verschillende mediators hebben diverse achtergronden, zoals bedrijfseconomen, advocaten en therapeuten. We werken samen met een vaste advocaat, deze doet een check op het geheel. Ook zorgt zij dat de stukken bij de rechtbank komen.

Tegenwoordig hebben veel mensen een eigen bedrijf. Met mijn ervaring kan ik jullie goed begeleiden hoe deze zakelijke kant te regelen en de afwikkeling daarvan wordt beschreven in het convenant. Op alle fronten kan ik daardoor jullie bijstaan en zoveel mogelijk ontzorgen, tijdens de moeilijke periode van een scheiding.

Weerstanden wegnemen

Bij een scheiding is er één echtpaar en twee aparte meningen. Belangrijk in de gesprekken is dat jullie je veilig genoeg voelen deze mening ook te uiten. Mijn rol is daarin jullie te begeleiden en weerstanden te benoemen en weg te nemen.

Bij één van de partners kan bijvoorbeeld spelen dat hij of zij minder financieel onderlegd is en alle details wil weten. Dit kan bijvoorbeeld komen door onzekerheid. Voor de ander kan het niet duidelijk zijn wat er precies speelt. Door dit te benoemen en te erkennen kan er begrip komen en kan de weerstand verdwijnen. Dit bevordert een vlotter verloop van het maken van afspraken en de scheiding verloopt soepeler.

De insteek blijft altijd dat jullie er allebei goed uitkomen en ik jullie begeleid in het voorwaarts blijven gaan in het echtscheidingstraject.

Wat speelt er echt?

Wat drijft je werkelijk? In de gesprekken wordt er veiligheid en ruimte gecreëerd en word je uitgenodigd het achterste van je tong te laten zien. Zo gaat het gesprek waar het werkelijk om draait en zo komen jullie verder. Dit kan lastig zijn, omdat je juist in de communicatie elkaar vaak niet meer vindt. Hierin worden jullie dan ook door mij ondersteund en gestimuleerd.

Denk aan de situatie waarin één van de partners aangeeft dat er angst is straks niet genoeg alimentatie te ontvangen om goed rond te komen. Ik nodig diegene dan uit te vertellen wat er speelt. De ander reageert op dat moment niet. Door deze ruimte te creëren, liggen de kaarten op tafel en komt er ruimte voor gesprek. Vaak ontstaat hierna snel een oplossing door verkregen inzicht en begrip.

Wat betekent dat voor jullie kinderen?

In de gesprekken zal ik regelmatig de vraag stellen wat jullie kinderen vinden van bepaalde keuzes. Hoe pakt het voor hen uit? Het scheidingsproces gaat om jullie, jullie gaan uit elkaar, maar je blijft altijd ouders. Wat voorop staat in het maken van afspraken is de vraag: wat is het beste (en ook leukste) voor jullie kinderen? En kunnen jullie wat je afspreekt ook opbrengen en nakomen? Het gaat in het ouderschapsplan niet om de intentie, maar om de belofte naar jullie kinderen.

Ik sta jullie graag bij

Bel me gerust als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten en helpen in deze complexe fase van jullie leven.

Mijn stijl

Ik begeleid jullie met de praktische kant van de scheiding zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen;

prettig en empathisch

oog voor de persoonlijke belangen

zakelijk maar toch warm

oplossingsgericht

maak duurzame afspraken

Over mij

Ik ben gek op onze grote hond, een enthousiaste en blije Leonberger. Ik hou van sporten, zoals hardlopen, tennis, skiën en zeilen. Verder reis ik graag en breng mijn vrije tijd het liefste door met mijn gezin en vrienden.

Benieuwd of Inge jullie ook kan helpen?

Laat je gegevens dan hier achter en Inge neemt contact met je op

We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Gratis kennismaking

Neem contact op