Mediator Amsterdam

Anne Frieling

Neem direct persoonlijk contact op

 

Ik kom bij jullie thuis in Amsterdam, Amstelveen, Diemen en Landsmeer

“Mijn rol is in te spelen op de emoties die er zijn en aan te voelen wat jullie nodig hebben. Willen jullie meteen naar de zakelijke kant en direct zaken regelen? Of is er meer persoonlijke aandacht nodig, omdat bijvoorbeeld één van jullie het erg moeilijk heeft en niet wil scheiden.”

Ik ben werkzaam in Amsterdam, Amstelveen en Diemen. Bij elke scheiding spelen er andere zaken. Door open vragen te stellen, kan ik jullie situatie in schatten en daar vervolgens op afstemmen. Hoe staan jullie er beiden in? Soms wil de één scheiden, de ander eigenlijk niet, maar past zich aan. Ook kan het zijn dat jullie het erover eens zijn dat scheiden de enige optie is. In de eerste situatie spelen er logischerwijs andere emoties dan bij de tweede situatie.

Steun in jullie financiële keuzes

Door mijn financiële achtergrond weet ik waarover ik praat, wanneer ik de financiële gevolgen van de scheiding met jullie bespreek. Dit helpt jullie om goede beslissingen te nemen.

Regelmatig kom ik tegen dat één van beiden beter geïnformeerd is op financieel gebied. Ik vraag dan altijd aan de andere partner of het duidelijk is waar het over gaat en of het voldoende wordt begrepen. Scheiden doe je immers samen.

In gesprek blijven

Mijn streven is jullie als partners aan tafel te houden en dat jullie in gesprek blijven met elkaar. Soms is er sprake van agressie, verwijten of boosheid naar elkaar. Door terug te gaan naar de basis en aan te geven dat jullie gekozen hebben voor mediation en dus in overleg met elkaar moeten blijven, kan het proces vaak doorgang vinden. Dit betekent niet dat er geen emoties zijn, maar mijn advies is altijd met elkaar te blijven praten.

Zinloze discussies stop ik en ik zal dan vragen wat partners hiermee denken te bereiken. Ik geef aan dat het begrijpelijk is dat er irritaties en verwijten zijn, maar bespreek ook hoe jullie hier anders mee kunnen omgaan. Tip is bijvoorbeeld: houd dingen bij jezelf en kijk naar je eigen aandeel in het conflict. Als je je ergens aan irriteert, zeg dan ”ik vind het vervelend dat jij het zo doet”, en niet: “jij doet dat niet goed”. Ook laat ik partners bewust iets positiefs zeggen over de ander. Wat waardeer je bijvoorbeeld in de andere persoon?

Op een goede manier uit elkaar

Motiverend aan scheidingsbemiddeling is dat jullie op een goede manier uit elkaar gaan. Dat jullie het gevoel hebben dat er goede afspraken gemaakt zijn en je hiermee verder kunt. Dat ik niet diegene ben, die bepaald heeft hoe het gaat, maar dat jullie dit in onderling overleg samen gedaan hebben. Mijn rol is hierin te ondersteunen, gespreksleider te zijn, informeren en zaken verhelderen.

Procesbegeleider

Ik houd de leiding en schep de kaders. Stap voor stap worden alle zaken besproken, die voor jullie relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor kinderen, de woning, alimentatie of pensioenen.

In dit proces geef ik jullie beiden de ruimte in gesprekken, wordt structuur geboden, luister ik goed en vraag ik altijd naar de behoefte die er is.

Ouderschapsplan gaat om jullie kind

Aan de communicatie tussen kinderen en ouders besteed ik altijd aandacht. Is er bijvoorbeeld al verteld aan de kinderen van de scheiding? In hoeverre zijn ze betrokken bij het proces? Is mijn hulp daarin nodig? Ik kan bijvoorbeeld een gesprek met kinderen hebben of meedenken hoe jullie het kunnen vertellen aan hen.

Mijn advies is open te zijn over de scheiding en over wat jullie kinderen kunnen verwachten. Geef ze vooral duidelijkheid en benadruk dat hen geen schuld treft. Ook geef ik informatie, die steunend is voor ouders en bijvoorbeeld bedoeld is om kinderen gerust te stellen. Wat zijn bijvoorbeeld tips om goed met kinderen in gesprek te gaan.

Tijdens het ouderschapsplan opstellen zal ik altijd benadrukken dat het niet gaat om de ouders, maar om de kinderen. Wat denk je bij bepaalde afspraken wat je kind ervan vindt? Een ouderschapsplan maak je voor de kinderen.

Gaat alles goed na de scheiding?

Na de inschrijving van de scheiding bij de burgerlijke stand, wat de laatste stap in de afronding van de scheiding is, is er een mogelijkheid voor een nazorggesprek na 4 tot 6 weken. Er wordt dan gecheckt of alles goed gegaan is, hoe alles loopt en of er nog zaken geregeld moeten worden en of ik ergens in kan ondersteunen.

Vaak ervaren ex-partners het als prettig om nog even contact te hebben. Wat ik merk is dat er dan vaak minder emotionele lading is en meer ontspanning. Vaak ontdekken de ex-partners dat zij daardoor beter met elkaar om kunnen gaan.

Graag nodig ik jullie uit voor een oriënterend gesprek

Elke scheiding en behoefte is anders. Om een goed advies te geven is het belangrijk om een totaal beeld te krijgen van jullie situatie. Wanneer jullie kiezen voor scheidingsbemiddeling is naast deskundigheid, werkwijze en tarief, het vertrouwen in en de persoonlijke klik met de mediator belangrijk. Om een duidelijk beeld te geven wat de investering in tijd en geld zal worden, stel ik voor een eerste oriënterende afspraak te maken.

Jullie krijgen tijdens dit gesprek de gelegenheid met mij kennis te maken en ik heb de gelegenheid om een totaal beeld te krijgen van jullie situatie.

Ervaring

Ik heb 20 jaar ervaring in de financiële sector en heb onder meer advies gegeven over hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Daarnaast heb ik de opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur gevolgd.

Over mij

Samen met mijn partner bijzondere culturen ontmoeten tijdens onze avontuurlijke vakanties in Azie en Afrika ervaar ik als een verrijking van mijn leven. Mooie foto´s maken van de vele bijzondere mensen vind ik een uitdaging. In mijn huis hangen dan ook portretfoto´s van mensen uit bijvoorbeeld Ethiopië, Mali, Myanmar.

Benieuwd of Anne jullie ook kan helpen?

Laat je gegevens dan hier achter en Anne neemt contact met je op

We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Gratis kennismaking

Neem contact op