Mediator Goirle

Zorgvuldige afhandeling van jullie scheiding

Als mediator in Goirle regel ik samen met jullie de hele scheiding. Als jullie gaan scheiden, zit je met veel vragen en zorgen.  Zoals: Waar moeten we beginnen? Wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zit het met onze woning? We willen het samen goed regelen voor de kinderen, maar hoe gaan wij dat doen? Allemaal begrijpelijke vragen. Als mediator hoor ik deze vragen vaak en ik kan vanuit mijn jarenlange ervaring antwoorden dat ik jullie stap voor stap ga begeleiden om goede en passende afspraken te maken. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid.

Ron Philippens

Maak kennis met onze mediator in Goirle

Ron Philippens

“Het is cruciaal dat jullie goed geïnformeerd worden. Alleen dan kun je weloverwogen keuzes maken. “

Jullie scheiding volledig geregeld met de mediator Goirle

De eerste stap is het maken van een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden jullie uitgenodigd te vertellen wat jullie belangrijk vinden in het proces van de scheiding. Wat zijn jullie uitgangspunten en zijn er al onderwerpen waar jullie het eens over zijn?

Is de scheiding een gezamenlijke beslissing of heeft één van jullie de keuze gemaakt? Wat betekent de scheiding in emotionele zin? Daarnaast leg ik jullie uit wat mijn dienstverlening inhoudt en vertel ik wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Hierdoor ken ik jullie situatie en kan ik mijn dienstverlening aanpassen aan jullie behoefte. Mijn hulp bij scheiding als mediator ziet er als volgt uit:

Tijdens kennismakingsgesprek bespreek ik ook het tarief met jullie, dit is altijd een all-in tarief, zo voorkom je verrassingen achteraf. Ik blijf ook jullie vaste contactpersoon.
Samen met jullie afspraken maak ik afspraken over alle onderwerpen die bij de scheiding komen kijken en we nemen de tijd om stil te staan bij jullie onderlinge communicatie en de emotionele kant van de scheiding.
Ik stel het scheidingsconvenant op, nadat jullie het eens zijn over alle afspraken. Samen duidelijke en duurzame afspraken maken geeft rust en voorkomt problemen in de toekomst.
Samen kijken we hoe jullie je ouderschap na de scheiding willen invullen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zorgverdeling, de invulling van verjaardagen en feestdagen en kinderalimentatie en leggen dit vast in het ouderschapsplan.
We plannen een afspraak om het convenant en ouderschapsplan samen door te nemen, zo weten jullie allebei zeker weten dat de afspraken die we besproken hebben ook zo vastgelegd zijn. Verrassingen zullen er niet in staan, maar door de juridische formulering is het fijn om alles met elkaar door te nemen. Is de inhoud akkoord? Dan kunnen alle stukken ondertekend worden.
Nadat alle documenten ondertekend zijn gaan we de juridische procedure in werking zetten. Onze advocaat dient de stukken in bij de rechtbank en regelt de inschrijving. Je hoeft zelf dus niets meer te doen.

Ik ontmoet jullie graag samen voor een kosteloos kennismakingsgesprek

Tips bij kinderen

Bij kinderen denk ik met jullie mee en geef ik waar mogelijk tips, zoals;

Betrek de kinderen bij de afspraken over hen in het ouderschapsplan. Ik kan als mediator een gesprek met jullie kind(eren) hebben. In overleg met hen geef ik hiervan een terugkoppeling. Als zij mij spreken als onafhankelijke derde, komt jullie kind niet in een loyaliteitsconflict. Hij/zij kan dan ook aangeven wat ze belangrijk vinden en ook hoe zij de scheiding ervaren.
Informeer de school of kinderopvang over de scheiding. Zo kan veranderend gedrag herkend en geplaatst worden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in zichzelf keren, of juist extra luidruchtig worden. Als men op de hoogte is kan er extra aandacht worden besteed aan jullie kinderen, als dit nodig is.

Benieuwd of Ron jullie ook kan helpen?

Laat je gegevens dan hier achter en Ron neemt contact met je op

We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Gratis kennismaking

Neem contact op